Gde gledati Svetsko prvenstvo u fudbalu?

Ljubitelji fudbala širom sveta sa uzbuđenjem čekaju najveći događaj u ovom sportu, a on stiže već narednog meseca. U pitanju je FIFA Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se odigrati u Kataru. Sve utakmice će biti na nekom od osam novoizgrađenih stadiona u blizini Dohe, od kojih svaki ima kapacitet od 40.000 ili više gledalaca.

Međutim, postoji opcija i za one koji ne mogu da prisustvuju igrama uživo. Mundijal je sjajna prilika da se prijatelji okupe, druže i zajedno pogledaju brojne interesantne utakmice – naravno, bodreći našu nacionalnu reprezentaciju predvođenu selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. A gde je moguće pogledati ova sportska dešavanja?

Dobra stara televizija

Dobra stara televizija

Neki proizvođači televizora zapravo koriste ovaj događaj kao šansu da prodaju svoje nove uređaje sa sportskim režimom prikaza koji, po njihovim rečima, pruža neuporedivo bolje iskustvo od onog koje možete imati gledajući obične televizore. Za strastvene obožavaoce fudbala ovo možda jeste pravi izbor, ali većini navijača će i standardni televizori pružiti dovoljno dobar zvuk i sliku.

  • Srbija – RTS
  • Bosna i Hercegovina – BHRT
  • Hrvatska – HRT
  • Crna Gora – RTCG

Ono što je bitno jeste da postoji opcija gledanja utakmica putem TV-a u našoj zemlji, te će svi zainteresovani moći da iz udobnosti svog doma prate izuzetne mečeve koji nas nesumnjivo očekuju. Vrhunski fudbal će moći da se pogleda na nacionalnoj televiziji RTS, koja je dostupna najvećem broju stanovnika u našoj zemlji.

Prenos uživo onlajn

Pripadnici mlađe generacije uglavnom preferiraju savremenije uređaje i medije, pa će se verovatno opredeliti za praćenje prenosa fudbalskih utakmica onlajn. Prednosti prenosa uživo su što ne morate biti kod svoje kuće da biste gledali meč – dovoljno je da imate elektronski uređaj poput telefona, tableta ili laptopa kod sebe, kao i pristup internetu.

Da biste bodrili naše Orlove, dovoljno je da pristupite nekom od brojnih veb sajtova koji nude prenos uživo (live stream) i koje je lako pronaći putem jednostavne pretrage. Proverite samo da li platforma nudi besplatan prenos, pošto neke naplaćuju ovu uslugu.

FAQ

Da li će Svetsko prvenstvo moći da se gleda uživo u kladionicama?

Kao i uvek kad su u pitanju veliki sportski događaji – a naročito oni koji se dešavaju samo jednom u četiri godine – kladionice će se utrkivati da ponude prenos uživo. U grupi G, u kojoj se nalaze Srbija, Kamerun, Brazil i Švajcarska, biće sigurno neizvesnih utakmica koje ćete sa uživanjem moći da pratite u kladionicama zajedno sa ostalim poklonicima fudbala i sportskog klađenja.

Šta ako zbog obaveza ne uspem da pogledam utakmicu uživo?

Većina pružalaca usluge televizije nudi opciju ponovnog puštanja emisije, filma, serije itd, te možete to iskoristiti da pogledate meč koji ste propustili. Ako vam nije dostupno vraćanje unazad, uvek možete proveriti da li je snimak dostupan negde onlajn.

Da li će u Srbiji biti organizovano javno gledanje fudbalskog prvenstva?

Neke zemlje i gradovi (poput Pariza) odlučili su da ne učestvuju u organizaciji javnog gledanja Mundijala. Razlog je taj što je, po svemu sudeći, postojala zloupotreba radnika migranata u toku izgradnje samih objekata, kao i veoma negativan uticaj na životnu sredinu. Većina zemalja će ipak organizovati tradicionalno javno gledanje ovog bitnog događaja, te ne sumnjamo da će i naša zemlja biti među njima.

4.7/5 - (12 votes)

Leave a Comment